joi, 13 aprilie 2017

Şcoala altfel

              Timp de o săptămână orele normale sunt înlocuite de activități speciale, pe care părinții, elevii și învățătorii le pot stabili împreună.
Activitățile sunt organizate de luni până vineri, iar numărul de ore petrecut trebuie să fie egal cu numărul de ore petrecut în mod normal în sălile de clasă. Elevii care lipsesc de la ”Școala Altfel” vor primi absențe în catalog.
În ,,Școala altfel" îți dobândești niște abilități, aptitudini, atitudini verificate,exersate,consolidate deci niște competențe formate.
În saptamâna ,,Școala altfel" am vizitat:

1.Gradina Botanică

Aici ne-am format abilităţile de a înţelege frumosul exprimat prin armonia culorilor ca la rândul nostru să formăm copiilor/elevilor abilităţi. Cu siguranta vom reveni aici. Grădina Botanică, înfiinţată în anul 1856, poartă numele fondatorului său, medicul şi naturalistul Anastasie Fătu. Este prima grădină botanică universitară românească şi, în acelaşi timp, cea mai mare din ţară, unică prin numărul mare de specii vegetale şi prin măsurile speciale de conservare aplicate. Amenajarea grădinii botanice pe Dealul Copou, începută în anul 1963, a fost continuată şi dezvoltată permanent. Pe actualul amplasament ocupă o suprafaţă de 89,55 de hectare, fiind organizată în 10 secţii: Sistematică, Fitogeografică, Complexul de Sere, Flora şi Vegetaţia României, Silvostepa Moldovei, Biologică, Plante Utile, Dendrarium, Ornamentală şi Rosarium. 


2.Biblioteca British Council

Biblioteca British Council, o bibliotecă ce îțî oferă acces la materiale în limba engleză, precum cărți sau DVD-uri pe diverse teme: management, marketing, publicitate, relații publice, comunicare, tehnologia informației, științe sociale, artă, dezvoltare personală și materiale de pregătire pentru examene. Aici am raspuns la niste intrebari pe echipe despre Marea Britanie si am castigat cate un abonament la aceasta biblioteca timp de un an. 


3.Palatul Culturii

Palatul Culturii din Iași este o clădire emblematică, construită, în perioada 1906 - 1925, în perimetrul fostei Curți Domnești medievale moldovenești, pe locul fostului Palat Domnesc. Clădirea este înscrisă 
în Lista monumentelor istorice. Edificiul a servit inițial drept Palat Administrativ și de Justiție. În anul 1955, destinația clădirii este schimbată într-una culturală, devenind gazda unor importante instituții culturale din Iași. Aici am vizitat toate muzeele si am fost profund impresionati.

4.Catedrala Mitropolitană din Iaşi


Catedrala Mitropolitana din Iasi, unde sunt pastrate Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, a fost ridicata pe locul altor doua biserici, mai vechi, Biserica Alba Biserica Stratenia. La această instituție mi-am îmbunătățit cunoștințele despre religie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu